Selasa, 31 Mei 2016

POLIS SELANGOR RAMPAS 600,000 PIL ERAMIN 5 BERNILAI 9 JUTA


SHAH ALAM: Ekoran tangkapan seorang suspek berkaitan rampasan dadah jenis erimin 5 yang dibuat pada 18 Mei baru-baru ini, hasil soal siasat yang dijalankan oleh Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Selangor  terhadap suspek yang sama telah membongkar satu lagi rampasan yang melibatkan dadah jenis erimin 5.

Ketua polis Selangor, CP Dato ‘ Abdul Samah bin Hj. Mat dalam sidang medianya sebentar tadi berkata  susulan daripada penahanan suspek tersebut , serbuan kedua  yang dilakukan pada 22 Mei di sebuah gudang yang terletak di Jalan Udang Gantong, Telok Gong , Klang, Selangor.

Hasil pemeriksaan polis di dalam gudang tersebut telah menjumpai 60 kotak saiz serdehana dan pemeriksaan teliti ke atas kotak-kotak tersebut terdapat 600,000 biji pil dipercayai dadah jenis erimin 5.

Menurut Ketua Polis Selangor lagi, setiap sebiji yang dijual di pasaran dianggarkan RM 15 ringgit dan nilai keseluruhan rampasan RM 9 juta. Pihak polis kini sedang giat memburu seorang  lagi suspek dipercayai terlibat dalam sindiket tersebut.

Suspek yang kini ditahan reman dari 25 Mei sehingga 31 Mei dan kes disiasat mengikut Seksyen 39(B) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang membawa hukuman mati mandatori jika sabit kesalahan.

sumber: POLIS Selangor

Tiada ulasan:

Catat Ulasan