Ahad, 19 Februari 2017

KELANTAN GAGAL RAIH TIGA MATA DI KOTA BHARUKOTA BHARU: Skuad Kelantan gagal raih 3 mata berharga di Stadium Sultan Muhammad Ke-IV, Kota Bharu dalam perlawanan ketiga saingan Liga Super 2017 menentang skuad Helang Merah malam tadi.

Dalam perlawanan menentang Kedah, Kelantan tewas 0 - 1 serta menghadiahkan 3 mata berharga kepada skuad Kedah dalam saingan Liga Super 2017. Untuk rekod pasukan Kedah setakat ini belum lagi tewas dalam kesemua saingan liga serta menduduki carta pertama dalam saingan Liga Super 2017.Skuad Kedah berjaya memperolehi gol melalui sepakan penalti pada minit ke 81" apabila penyerangnya dijatuhkan dalam kotak penalti oleh penjaga gol Kelantan Khairul Fahmi dan sepakan penalti disempurnakan oleh Badrol Bakhtiar.

Perlawanan malam tadi adalah kali kedua Kelantan mengalami kekalahan.Sebelum ini  Kelantan pernah mengalami kekalahan dalam persaingan kalah mati pusingan kedua Piala FA 2017 dengan pasukan PKNP FC dari Perak yang berlangsung ditempat lawan.

Pada selasa ini Kelantan akan menanti kunjungan Melaka United dalam perlawanan keempat Liga Super 2017 yang berlangsung di Stadium Sultan Muhammad Ke IV bermula jam 9 malam.

Perlawanan dengan Melaka United ini sepatutnya berlangsung diawal pembukaan musim Liga Super tetapi terpaksa ditangguhkan akibat hujan lebat yang melanda Kota Bharu..SMNET NEWS

#GomoKelateGomo

Tiada ulasan:

Catat Ulasan